Sverigedemokraterna - Bra eller dåligt?

Eftersmaken av segern var bitter. Visst, vi vann matchen men vi fick två stycken skadade. Två stycken som skulle kunnat ha avgjort hela turneringen. Sverigedemokraterna hade kommit in i Sveriges riksdag. Man började spekulera över hurvida vi hade kunnat undvika det som skett. Spelade vi inte tillräckligt aggresivt angående skatt och jobb; spelade vi inte tillräckligt smart som Allianslaget; spelade vi inte tillräckligt defensivt emot vänsterns påhopp och anklagelser? Efter en rad spekulationer så kom svaret; Det var vår egna taktik som gjorde en backfire.

Allt började med att Aftonbladet den 19 oktober 2009 publicerade en insändare skriven av Jimmie Åkesson. Insändaren beskrev sammanfattat Åkessons syn på den islamska kulturens inverkan på Sverige. Insändaren i sig fick väldigt stor publicitet. En publicitet med en effekt så stor att den tillslut drev Aftonbladet till att låsa ute SD ifrån sin media. Detta gav en del effekter. Bland annat så bjöds inte SD in till debatter på skolor, politisk kampanj förbjöds på vissa skolor.

Vad var det då vi gjorde fel? Jo, just detta. Vi bjöd inte in SD till debatter, vi lät dem inte kampanja, vi låste ute dem ifrån media. Dessa hatkampanjer gav SD mer publicitet än vad de någonsin hade kunnat drömma om. Vad vi inte förstod var att det enda rätta, demokratiska sättet att övervinna SD är igenom diskussion. Vi skulle ha tagit den där debatten om invandringen, vi skulle ha tillåtit den där kampanjen på skolan. Detta för att på så sätt kunna stå emot, kunna bevisa att Sverige mår bäst med ett mångkulturellt samhälle. Att låsa dem ut skapar endast motsatsen; Det blir tabu att gilla Sverigedemokraterna, det blir spännande. Det är då vi måste ställa oss upp, våga ta debatten och på så sätt bevisa att vi har rätt, precis som med allt annat.

Man måste även se den andra sidan av kakan; Vad ger Sverigedemokraterna oss som är bra? Vad är Sverigedemokraterna ett bevis på?
Jag skulle personligen vilja säga att Sverigedemokraterna just nu är vad Miljöpartiet var under 80-talet; De är partiet som har skapats av en demokratiskt motröst. Både dessa partier har skapats pågrund av att det finns ett missnöje i den politik som utförs. Bara en idiot skulle neka att Sverigedemokraterna inte tar upp en viktig fråga i dagens samhälle, precis som Miljöpartiet, precis som Piratpartiet. Sverige har reagerat precis så som en demokrati skall reagera; Det har startas en rörelse för att påvisa detta missnöje.

Nu har vi 4 år på oss. 4 år att ta debatt som aldrig förut. Det är dags att övertala, instudera och i allmänhet bara skicka in argument. Allt detta för att bevisa att du inte behöver blåögd och blond för att vara Svensk. Vi måste synas, höras och talas om bland våra åhörares vänner. Vi måste bevisa att mångfald är det bästa för Sverige, att människan mår bäst när den är en individ och inte ett generaliserat djur. Allt detta för att bevisa att du inte behöver blåögd och blond för att vara fri.

// CS


Kommentarer
Postat av: Holy Priest

SD säger inte att man måste vara blond och blåögd för att kunna bo i Sverige. Skulle en brunhårig person representera det?

2010-12-10 @ 14:35:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0