Afghanistankriget - Det sympatiska slaget

Här om dagen snubblade jag över ett ganska intressant uttalande ifrån Vänsterpartiet. De påstår att de är det sympatiska partiet som står upp för kvinnors rättigheter, varje barns rätt att leva och den vanliga människan. Efter detta så skriver de att de vill dra tillbaka alla svenska trupper ifrån Afghanistan samt tvinga USA att ta bort alla sina militärbaser de har utomlands. Man börjar ju undra då var denna sympati och kamp för kvinnors rättigheter finns. Är det inte så att hela poängen med att ha våra trupper i Afghanistan är just detta; Att säkra kvinnors frihet, att låta barn vara barn och införa demokrati?

På senare tid har många rapporter kommit ifrån Afghanistan. Alla dessa rapporter handlar om olika saker; Vad tycker invånarna i Afghanistan om den militära närvaron, har det blivit bättre på grund av den militära närvaron, kommer Afghanistan någonsin kunna stå på egna ben? Alla dessa rapporter pekar åt ett håll; Att det är på bättringsvägen. Invånarna tycker inte om att utländska styrkor finns där, men de förstår varför de är där och tycker att det är otroligt nödvändigt. Idag så kan man se ett helt nytt Afghanistan. Kvinnor kan gå öppet på gatorna utan behöva skydda ansiktet, barn får gå i skolan och förtrycket emot människorna har minskat. Fredrik Reinfeldt har själv berättat om hans vistelse i Afghanistan då en liten flicka kom fram till honom på gatan och började prata med honom. Detta är fantastiskt och det är detta vi är där och kämpar för. Att Vänsterpartiet kan vara emot dessa sympatiska handlingar är för mig en väldigt konstig ståndpunkt ifrån det sympatiska partiet.

Att det har satts ett datum för tillbakadragande av de Svenska styrkorna har nog inte undgått någon. Detta vore förödande. Att dra tillbaka våra trupper för tidigt skulle rasera allt det som åstadkommits. Det är viktigt att man inte sätter ett datum först man vet när man säkert kan lämna landet och att landet vid det datumet kan stå på egna ben. Det är vårt ansvar att se till att detta landet nu kan utvecklas och bilda en demokrati. Om vi lämnar landet för tidigt så finns det en risk att talibanerna tar över igen. Om vi borde göra någonting så är det att skicka fler trupper till Afghanistan, närmare bestämt till de områdena som har det svårast.

Det är viktigt att vi visar att Sverige är en del av denna sympatin och att vi inte tänker att stå och se på medan ett land raserar ner i en avgrund av diktatur och förtryck. Det är viktigt att man försäkrar sig om att kvinnor har samma rättigheter som män, att barn får gå i skolan, att alla människor har är rätt att yttra sig.

"The best hope for peace in our world is the expansion of freedom in all the world". - George W. Bush

//cs

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0